LEERLINGENRAAD

De leerlingenraad wil zich zoveel mogelijk inzetten om de school een nóg aangenamere omgeving te maken voor elke leerling. Leerlingenraad De leerlingenraad bestaat uit een groep leerlingen uit het vierde, het vijfde en het zesde jaar. Iedereen die dat wil, mag lid worden van de leerlingenraad. Onder begeleiding van een aantal opvoeders en leerkrachten werkt de leerlingenraad zotte en leuke projecten uit.

Daarnaast krijgt de leerlingenraad ook een belangrijke stem binnen de school via twee afgevaardigden in de schoolraad. In die raad worden vele aspecten van het dagelijkse schoolleven besproken en worden ook suggesties gedaan rond allerlei schoolgerelateerde zaken (inspraak in het schoolreglement bvb).

De leerlingenraad probeert schwung te brengen in het dagelijkse schoolleven, en dat al vanaf de eerste schooldag. Elke leerling is namelijk ooit gestart als leerling in het eerste jaar en weet dus hoe belangrijk het is om een goed gevoel te krijgen van bij het begin. Bij ons wordt elke leerling dan ook hartelijk ontvangen op 1 september:
Onthaal eerstejaars

Elke klas uit het eerste jaar krijgt ook twee eigen meters/peters die op regelmatige basis activiteiten organiseren met de hele klas. De activiteiten gaan door over de middag, zodat iedereen eraan kan deelnemen en zijn heel divers! Het kan gaan om een kahootquiz in de klas (coronaproof, nietwaar), of een partijtje weerwolven in een knus lokaal, of een sessie just dance met de hele klas enz. Sommige meters/peters organiseren ook graag een activiteit op het einde van het schooljaar, om alles in schoonheid af te sluiten.
Peters en meters

ACTIVITEITEN TIJDENS HET SCHOOLJAAR
De leerlingenraad zit nooit stil, hieronder geven we een selectie van de activiteiten die georganiseerd worden door de leerlingenraad:
- Dag van de leerkracht
- Dag en nacht van de jeugdbeweging
- De sint op bezoek
- De week van de leerlingenraad
- Oxfam wereldwinkel
- Valentijn
- ...

Activiteiten leerlingenraad